Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ny ordförande i Göteborgs byggnadsnämnd

Publicerad: 23 mars 2017, 08:31

Emmali Jansson.

Foto: Miljöpartiet Göteborg.

Ulf Kamne (MP) meddelade efter årsskiftet att han lämnar posten som byggnadsnämndens ordförande i Göteborg. Nu har partiets årsmöte utsett hans efterträdare: Emmali Jansson.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgUlf Kamne

Efter valet 2014 har Ulf Kamne suttit på dubbla stolar, både som gruppledare i fullmäktige och som byggnadsnämnds ordförande. Anledningen till det var att MP egentligen skulle haft två platser i kommunstyrelsen, men eftersom ledamoten Martin Wanholt gick ihop i ett valsamarbete med Vägvalet gjordes ett tekniskt valsamarbete där Wanholt fick en plats i KS, och miljöpartiet en.

På sin Facebook-sida skriver Kamne (den 12 mars):

“Idag har årsmötet utsett erfarna och kompetenta nya ordförande i byggnadsnämnden, miljö- och klimatnämnden, Parkeringsbolaget och vice ordförande i Framtiden AB som alla kommer bidra starkt till vårt framtida gröna Göteborg. Grattis och välkomna; Emmali Jansson, Michael Thörnqvist, Jesper Jonsteg och Claes Roxbergh”.

Emmali Jansson har fram till nu arbetat som bostadspolitisk sekreterare för Miljöpartiet i Göteborg och för Miljöpartiet i riksdagen. Hon valdes formellt på kommunfullmäktigemötet den 16 mars.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.