Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Nacka kommun avbryter samarbetet med Serneke

Publicerad: 10 mars 2022, 10:31

Foto: Mattias de Frumerie

Serneke fick i december 2021 i uppdrag av Nacka kommun att bygga ut vägar och VA i Orminge. Nu avbryter kommunen samarbetet.


Ämnen i artikeln:

Nacka kommun

Serneke fick i december 2021 i uppdrag av Nacka kommun att genomföra den fortsatta utbyggnaden i Orminge gällande vägar, vatten och avloppsledningar. Utbyggnaden skulle vara färdig senast i september 2022, enligt avtalet. 

Trots det har Serneke ännu inte påbörjat projektet, något som innebär ”väsentliga förseningar”, enligt Nacka kommun, och som ”gör det omöjligt att fullfölja kontraktet”. 

– Entreprenaden i Orminge har inte fungerat bra nog och vi har nått en punkt där vi bedömer att det är bäst att avbryta samarbetet. Att häva avtalet är det sista vi vill göra men vi har ansvar för Orminge och för skattebetalarnas pengar. Arbetet skulle ha kommit betydligt längre och det är inte möjligt för oss att samarbeta med en aktör som inte följer det vi har avtalat, säger Peter Skogberg, enhetschef Bygg och Anläggning, Nacka kommun. 

Nacka kommun kommer nu att gå ut i ny upphandling och leta efter en entreprenör.

– Nu ska vi se till att utbyggnaden kommer vidare och vi kommer att gå ut i en ny upphandling för att hitta en aktör som precis som vi i Nacka kommun sätter kvalitet, transparens och samarbete i fokus, fortsätter Peter Skogberg. 

Utbyggnaden av gator, gång- och cykelbanor, vatten och avloppsledningar och en ny central bussgata är en viktig del av utvecklingen av Orminge centrum. Planen är att centrumet ska vara klart 2030. Då kommer det finnas nära 2 000 nya bostäder i centrum, lokaler för handel och annan verksamhet, en utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och levande platser för rekreation och möten, skriver Nacka kommun i ett pressmeddelande. 

Tea Oscarsson

tea.oscarsson@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Nacka kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.