Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Moderaternas nya bostadspolitiska talesperson: ”Jag tror att vi behöver göra större reformer”

Publicerad: 31 augusti 2020, 13:47

Josefin Malmqvist har tidigare varit kommunalråd i Sundbyberg, en kommun som under många år byggde mest i landet.

Foto: Privat

Moderaterna har fått en ny, tillfällig, bostadspolitisk talesperson i riksdagsledamoten Josefin Malmqvist från Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

På måndagen tillträdde Josefin Malmqvist som bostadspolitisk talesperson för Moderaterna, under Carl-Oskar Bohlins föräldraledighet som sträcker sig till den 1 februari 2021. Josefin Malmqvist är riksdagsledamot från Stockholms län och ordförande för Moderatkvinnorna.

Läs även: Fastigos kommunikationschef går till Moderaterna

– Vi har fullt fokus på att återstarta svensk ekonomi nu och i det arbetet kommer bostadsmarknaden och bostadsbyggandet att vara en viktig del, säger Josefin Malmqvist till Fastighetsnytt.

Sverige befinner sig enligt Josefin Malmqvist i den värsta bostadskrisen på 50 år med långa bostadsköer och långsamma och kostsamma byggprocesser.

– Jag har som mål att vara väldigt aktiv under den här tiden och träffa byggaktörer och kommuner för att bättre förstå vilka hinder man ser i dag. Jag vill träffa både kommuner som bygger mycket och kommuner som bygger lite för att försöka få svar på vad det egentligen är som styr. Finns det behov av ytterligare politik på det området? 

Panerar du för en turné i landet rent fysiskt? 

– Ambitionen har varit att göra fysiska resor men vi får se vad coronarestriktionerna medger. Annars får det bli digitalt. 

Kommer bostadsfrågan någonsin att sluta vara en av de hetaste rent politiskt tror du?

– 1966 var bostadskön i Stockholm tio år. Sedan dess har det inte hänt så mycket förutom att kön bara blivit längre. Det säger en del om att det är dags att testa andra metoder. Vi behöver kanske ta till mer omfattande reformer. Jag tror att vi behöver tänka om och tänka lite nytt. 

Läs även: ”Bostadspolitisk apati kostar 100 miljoner per dag”

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.