Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

”Minskat pristryck i de dyrare segmenten”

Publicerad: 3 april 2015, 06:35

En undersökning som SBAB låtit genomföra visar att många hushåll kommer, som en direkt effekt av amorteringskravet, inte att vilja belåna sig till mer än 50 procent av bostadens köpeskilling.


Ämnen i artikeln:

SBAB

I SBAB:s undersökning uppger 24 procent av de tillfrågade att de som effekt av amorteringskraven inte kommer att köpa ny bostad där man inte kan lägga minst 50 procent köpesumman kontant (för att slippa amorteringskravet). Ytterligare 17 procent var mycket tveksamma.
– Att så pass många hushåll kommer att undvika belåning över 50 procent av bostadens pris antyder att bostadsmarknaden kan komma att se annorlunda ut i höst med lägre omsättning, ändrad efterfrågesammansättning och minskat pristryck i de dyrare segmenten, säger Tor Borg, chefsekonom SBAB.

Undersökning Bolånet & Amorteringen del 2 som baseras på en enkät som SBAB låtit CINT/Snabba Svar genomföra 12-18 mars 2015. I undersökningen har 1 033 personer i åldern 20-80 år svarat.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SBAB

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.