tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Miljoninsats ska motverka segregation

Publicerad: 20 november 2017, 13:00

Anders Nordstrand är vd på Sabo, numera Sveriges Allmännytta.

SABO ska med hjälp av allmännyttans innovationslabb utforma metoder och verktyg för bostadsbolag som vill minska utanförskap i samhället. Projektet har beviljats 4,8 miljoner under två år av Vinnova.

Ämnen i artikeln:

HyresgästföreningenSABOVinnovaNorrköping

SABO ska med hjälp av allmännyttans innovationslabb utforma metoder och verktyg för bostadsbolag som vill minska utanförskap i samhället. Projektet har beviljats 4,8 miljoner under två år inom ramen för Vinnovas program ”Social innovation mot segregation”.

– Vi tar redan ett stort socialt ansvar men vill göra mer nu när samhället står inför stora utmaningar. Om Sverige ska lyckas med inkludering, integration, utbildning och sysselsättning behöver vi vara många som tar ansvar och driver utvecklingen framåt, säger Anders Nordstrand vd på SABO, i ett pressmeddelande.

Det handlar om ett samarbete mellan SABO, Hyresgästföreningen, Malmö högskola, Sustainable Innovation, Norrköpings kommun, Hyresbostäder i Norrköping och Vinnova. Metoden som tas fram kommer sedan att vara grund för samtliga av Sveriges allmännyttiga bostadsbolag.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev