Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Migrationsverket sänker antalet minimiplatser

Publicerad: 26 november 2015, 13:44

Sedan den 19 november kan Migrationsverket inte längre erbjuda boende till alla asylsökande. För att möta behovet sänker Migrationsverket i sin senaste upphandling av asylboenden antalet minimiplatser från 30 till 15.


Sedan den 19 november kan Migrationsverket inte längre erbjuda boende till alla asylsökande, vilket innebär att asylsökande hädanefter kan vara tvungna att ordna boende på egen hand.

För att möta behovet sänker Migrationsverket i sin senaste upphandling av asylboenden antalet minimiplatser från 30 till 15. Det innebär att fler fastighetsägare kan bli aktuella för att lämna anbud.

Målet med ändringen är att få fram fler boendeplatser. I den nya upphandlingen accepterar Migrationsverket även sovsalar som boendeform. Ett krav är dock att minst sju personer ska få plats i respektive sovsal, där boendeytan är minst 2,5 kvadratmeter per person.

I tidigare upphandlingar har Migrationsverket enbart tillåtit en boendeform per anläggning. Men från och med nu godtas även anbud där flera boendeformer ingår för en och samma anläggning.

Redaktionen

Källa: Migrationsverket

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.