Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Många tvekar kring amorteringskravet

Publicerad: 4 november 2015, 13:26

Bara tre av tio bostadsägare är säkra på att ett amorteringskrav kommer att införas. Samtidigt uppger 17 procent att pratet om det har påverkat deras planer på att flytta.


Ämnen i artikeln:

Amorteringskrav

Bara tre av tio bostadsägare är säkra på att ett amorteringskrav kommer att införas. Samtidigt uppger 17 procent att pratet om det har påverkat deras planer på att flytta. Detta visar siffror från en ny undersökning från Mäklarhuset.

Trots att riksdagspartierna är överens om att införa ett amorteringskrav inom en snar framtid, tror alltså många av de tillfrågade att det inte kommer att bli av överhuvudtaget.

– Det är ett rejält underkännande för trovärdigheten, men jag är inte förvånad, säger Mäklarhusets vd Erik Wikander till Di.

19 procent tror att ett amorteringskrav, om det skulle införas, skulle få stor påverkan på deras privatekonomi. Drygt hälften tror att det skulle leda till lägre bostadspriser.

Sju av tio är positiva till amorteringskrav, men nästan lika många anser att en rimlig belåningsgrad är högre än de 50 procent som föreslagits gälla.

Undersökningen genomfördes mellan 6-13 oktober i form av en enkät till totalt 6 387 bostadsägare.

Maria Nordlander

Källa: Mäklarhuset, Di

Ämnen i artikeln:

Amorteringskrav

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.