Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Kommunalrådet vill ha bort planköerna

Publicerad: 10 september 2012, 07:05

Kalmar brottas med en allt värre bostadsbrist och över 600 bygglov har beviljats av kommunen sedan valet i september 2010. Trots det växer bostadsbristen, skriver tidningen Barometern i Kalmar.


Ämnen i artikeln:

Kalmar

– Inget har frustrerat mig så mycket som plan- och bygglagen, säger kommunalrådet Johan Persson (s) i Kalmar till tidningen Barometern.

Innan det senaste valet hade (s) i Kalmar en målsättning att bygga 500 nya bostäder per år. Fler anställda vid kommunens planenhet skulle minska planärendenas hanteringstid. Det har inte hjälpt, och man talar nu istället om ett mål på 300 nya bostäder årligen, fördelade på 200 bostads- eller hyresrätter och 100 villor.

– Under 90-talet minskades planberedskapen i Kalmar. Det fanns ingen efterfrågan. Istället skulle man ha gasat. Det hade vi haft nytta av nu, konstaterar kommunalrådet Johan Persson
– Det finns inget som gjort mig så frustrerad som plan- och bygglagen och alla regelverk. Det tar en fruktansvärd tid. Vår översiktsplan är snart klar, men den har tagit tre år. Sedan behövs planprogram tas fram för att kunna bli detaljplaner.
– Om det är köer till detaljplanerna betyder det att det är köer för att få investera. Vi måste få bort köerna. Och det går. Det är en fråga om attityd, anser Johan Persson.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Kalmar

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.