Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

KD: ”Vi tror inte V menar allvar”

Publicerad: 17 juni 2021, 08:34

Larry Söder (KD) tror att V bluffar.

Foto: KD, TT

I dag löpte Vänsterpartiets tidsfrist till Stefan Löfven ut. Kristdemokraterna fördömer utspelet. ”Vi röstar för fri hyressättning i nyproduktion. Misstroende är en helt annan sak, vi tror att V bara hotar”, säger partiets bostadspolitiske talesperson till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaVänsterpartietRegeringen

På torsdagen klockan 10 gick Vänsterpartiets tidsfrist för regeringen och statsminister Stefan Löfven ut vad gäller fri hyressättning i nyproduktion. Nu återstår det att se hur Vänsterpartiet tänker gå vidare med hotet om att fälla regeringen. 

Så här säger Kristdemokraternas bostadspolitiska talesperson Larry Söder till Fastighetsnytt om utspelet: 

– Vi kommer alla dagar i veckan rösta för fri hyressättning i nyproduktion om det blir ett förslag som liknar utredningens förslag. Misstroende är en helt annan sak. Vi tror inte V menar allvar att byta ut regeringen utan bara hotar. Men vi får se hur de kommer hantera det framåt. 

Tre miljoner hyresgäster riskerar enligt Nooshi Dadgostar (V) få höjda hyror med förslaget om fri hyressättning i nyproduktion eftersom det innebär ett systemskifte där fastighetsägarna får bestämma hyresnivån, utan förhandlingar med Hyresgästföreningen. 

För att Vänsterpartiet ska kunna väcka misstroende mot regeringen så behöver partiet dock stöd av minst ett till parti och därefter även majoritetsstöd i riksdagen. 

På torsdagsmorgonen svarade regeringen med att man bjuder in parterna på bostadsmarknaden, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna och Sabo för att diskutera förslaget innan remisstiden löpt ut. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.