Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ja till slutförvaret av kärnbränsle – investeringar på 19 miljarder framöver

Publicerad: 27 januari 2022, 18:35

Cirka 2,3 miljoner kubikmeter berg tas ut under Söderviken i Forsmark för att ge plats för det planerade slutförvaret för använt kärnbränsle. Det kommer att kräva insatser från hela byggbranschen, berättar Johan Hedlund, projektchef på SKB.

Foto: Lasse Modin / Gabriel Liljevall

Efter klartecken från regeringen kan Svensk Kärnbränslehantering gå in i nästa fas för ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. Totalt handlar det om investeringar på 19 miljarder kronor som omfattar alla discipliner i byggbranschen.


En mångmiljardinvestering som har planerats sedan ett halvt sekel – och som har ett tidsperspektiv på minst 100 000 år. Svensk Kärnbränslehantering, SKB, som ägs av kärnkraftsindustrin, har sedan 1970-talet

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.