Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Inget prövningstillstånd för Cementa

Publicerad: 25 augusti 2021, 13:01

Cementa har fått sin ansökan om tillstånd till fortsatt och utökad täkt- och vattenverksamhet på Gotland avvisad i mark- och miljööverdomstolen.


Ämnen i artikeln:

Cementa

Högsta domstolen har beslutat att inte meddela prövningstillstånd i ett mål om fortsatt och utökad täkt- och vattenverksamhet vid Slite på Gotland, skriver Högsta domstolen.

Skälet till avslaget är att miljökonsekvensbeskrivningen bedömdes innehålla sådana brister att den inte kunde utgöra grund för ett ställningstagande till verksamhetens inverkan på miljön. 

Läs även: Tuff start för Sveriges bostadsminister efter ett krisfyllt halvår

Högsta domstolen har gått igenom materialet i målet och kommit fram till att det inte finns skäl att meddela prövningstillstånd. Beslutet innebär att målet inte tas upp till prövning. Mark- och miljööverdomstolens beslut står därmed fast.

För att Högsta domstolen ska pröva ett överklagande av detta slag krävs prövningstillstånd. Prövningstillstånd får meddelas om det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att överklagandet prövas av Högsta domstolen. 

Johanna Åfreds

Ämnen i artikeln:

Cementa

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.