Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Huddingeliberalerna: En simhall räcker inte – bygg även en ny idrottshall

Publicerad: 5 augusti 2022, 12:11

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor i Huddinge kommun.

Foto: Liberalerna

Detta skulle enligt partiet öka områdets attraktivitet och på så sätt även underlätta finansiering för nya bostäder, kontor och utemiljöer kring Kvarnbergsplan.


Ämnen i artikeln:

HuddingeLiberalernaSvepet

Förslaget är därför att kommunen ska inkludera en ny idrottshall i projekteringen av den nya simanläggningen på Gymnasietorget vid Kvarnbergsplan som beräknas står klar år 2028.

”Huddinge saknar en idrottshall med tillräcklig publikkapacitet för matchspel i de högsta serierna inom handboll, basket och innebandy”, skriver partiet i ett pressmeddelande. 

Läs även: Så många nya idrottsanläggningar behövs när Stockholm växer: ”Välkomnar privata aktörer”

Två nya anläggningar intill varandra skulle enligt partiet öka områdets attraktivitet och på så sätt även bidra till förenklad finansiering av nya bostäder, verksamhetslokaler och utemiljöer kring Kvarnbergsplan. 

I planeringen ingår också att säkerställa behoven för övriga föreningar som är verksamma i Huddingehallen – antingen i den nya hallen eller i andra lokaler.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

HuddingeLiberalernaSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.