Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

HGF:s motbud: 0,55 procents höjning

Publicerad: 2 september 2016, 04:41

Simon Safari.

Foto: Jan Backman/Hyresgästföreningen.

Efter Fastighetsägarna Stockholms yrkande på 2,5 procents hyreshöjning för 2017 presenterar Hyresgästföreningen nu ett betydligt lägre motbud: 0,55 procent.


Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaHyresgästföreningen

Fastighetsägarna Stockholm lade förra veckan fram sitt yrkande på 2,5 procents hyreshöjning för 2017 års hyror. Hyresgästföreningen presenterar nu ett betydligt lägre motbud: 0,55 procent.

– Med 0,55 procent skulle privata fastighetsägare få lika stor total höjning som de allmännyttiga bostadsbolagen har fått under 2016 och 2017, säger Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm i ett pressmeddelande. Vi går in med ett seriöst bud direkt för att inte dra ut på förhandlingarna i onödan. De allmännyttiga bostadsbolagen klarar sig utmärkt på dessa nivåer, så vi är trygga med att de privata fastighetsägarna också gör det.

Hyresgästföreningen baserar sitt bud bland annat på IPD Svenskt Bostadsindex, och menar att lönsamheten för svenska fastighetsägare aldrig varit så god som nu, bland annat med en totalavkastning i Stor-Stockholm på 15,7 procent förra året.

– Hyresvärdarnas ekonomi är bättre än hyresgästernas. Varför skulle vi då elda på fastighetsägarnas vinster ytterligare med höga hyreshöjningar? säger Simon Safari.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.