Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Hälften “kan inte bedöma” bostadspolitiken

Publicerad: 27 juni 2018, 10:23

Illustration: Petter Furå.

I en ny undersökning tycker endast två av tio svenskar att regeringen bedriver en bra bostadspolitik, samtidigt som över hälften säger att de inte kan bedöma de olika partiernas bostadspolitik.


Enligt en Novusundersökning från Fastighetsbyrån tycker endast två av tio svenskar att regeringen bedriver en bra bostadspolitik. Samtidigt är det just Socialdemokraternas och Moderaternas bostadspolitik som tilltalar flest.

Deltagarna i undersökningen fick svara på frågan: “upplever du att regeringen bedriver en bra eller dålig bostadspolitik?”. 19 procent svarade “bra”, 46 procent svarade “dålig” och 25 procent svarade “vet ej”.

– Det är ju en svidande, men förväntad, kritik. Varken regeringen eller oppositionen har tagit ett grepp kring bostadspolitiken trots att det finns rejäla utmaningar och brister. Nu måste de bostadspolitiska samtalen över blockgränserna återupptas och ett rejält omtag göras, menar Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Moderaterna och Socialdemokraterna delar förstaplatsen på frågan om något parti har en bostadspolitik som tilltalar, där 20 procent svarat S och M.

Längst ner hamnar bostadsministerns eget parti, Miljöpartiet med 5 procent. Den största andelen, 43 till 52 procent har dock svarat att de inte kan bedöma de olika partiernas bostadspolitik.

– Det är aningen anmärkningsvärt att bostadsministerns parti får sämst betyg av svenskarna. Möjligen ger det en hint om hur prioriterade de bostadspolitiska frågorna varit, säger Johan Engström.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News