fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Finansborgarrådet på Järvaveckan: "Vi har satt stopp för utförsäljningar"

Publicerad: 31 maj 2023, 18:16

Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad. Foto: Järvaveckan

På onsdagen inleddes Järvaveckan med politiker och näringslivstoppar som talare. Finansborgarrådet var med och gick hårt åt högerregeringens "privatiseringsexperiment".

Ämnen i artikeln:

Karin WanngårdStockholm

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Stockholm ska vara den stad där alla känner framtidstro, oavsett om du bor i Tensta, Skärholmen eller som jag i Älvsjö. Jag kommer inte att slå mig till ro innan vi skapat en jämlik stad, sa Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad.

Hon gav därefter högerregeringens krispolitik en rejäl känga och det faktum att skatter sänkts med 13 miljarder för höginkomsttagare fast pengarna skulle behövas inom skola, äldreomsorg och sjukvård.

– Det är tuffa tider. Inflationen gröper ur plånböckerna. Men var är regeringspartiernas krispolitik? Vi har börjat städa efter högerns privatiseringsexperiment och satt stopp för utförsäljningar av skolor och hyresrätter. Våra skolor och hyresrätter är inte till salu. Nu tar vi tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden.

Läs även: Bostadsministern bjuder in branschen till samtal – se hela listan

Staden har framför allt stora planer inom Fokus Järva-projektet.

– Under alltför lång tid har Järva försummats. Politiker på lokal och nationell nivå har inte gjort tillräckligt. Stockholm ska vara en öppen och trygg stad. Här i Järva river vi murar och bygger broar, bokstavligt talat.

Hon syftar på att staden på lördag äntligen inviger bron mellan Rinkeby och Ursvik.

– Steg för steg ska vi bygga en bättre stad och bygga bort trångboddheten i Järva med fler lägenheter med fler rum. Det som är bra för Järva är bra för hela Stockholm, säger Karin Wanngård.

Även flera branschaktörer medverkar på Järvaveckan, som startades för sju år sedan, med en rad olika rundabordssamtal och seminarier.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev