Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ett mycket robust bolag

Publicerad: 20 februari 2014, 13:36

Heba redovisar ett driftöverskott på 36,2 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal, en ökning med 4,9 miljoner kronor jämfört med året innan.


Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Heba redovisar ett driftöverskott på 36,2 miljoner kronor för fjolårets fjärde kvartal, en ökning med 4,9 miljoner kronor jämfört med året innan. Ökningen beror dels på att hyresintäkterna har ökat med 3,1 miljoner men även att kostnaderna har minskat med 1,8 miljoner i förhållande till året innan. Samtidigt har bolagets räntekostnader ökat och de centrala administrationskostnaderna likaså och förvaltniningsresultatet uppgår således till 21,8 miljoner kronor vilket är 2,8 miljoner mer än ifjol. Fastighetsbeståndets värde ökade med 68,9 miljoner kronor under kvartalet vilket är 5,5 miljoner mer än ifjol och resultat före skatt blev därmed 90,4 miljoner kronor. En ökning med 9,5 miljoner jämfört med fjärde kvartalet 2012.

Sett till hela året 2013 ökade förvaltningsresultatet med 9,4 miljoner kronor till 95,3 miljoner och det föranleder en höjning av utdelningen med 10 öre till 1,2 kronor per aktie. Vinst före skatt å andra sidan sjunker med 15,4 miljoner kronor till 235,2 miljoner.

Hebas balansomslutning uppgick vid årsskiftet till 4,9 miljarder kronor varav det egna kapitalet stod för 2,8 miljoner och soliditeten var således 56,5 procent vilket är aningen mer än vid tredje kvartalets utgång. Samtliga andra nyckeltal tyder som vanligt på att Heba alltjämt är ett mycket robust fastighetbolag.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Heba Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.