Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Detaljplanen för nya Slussen underkändes

Publicerad: 13 december 2012, 08:04

Atrium Ljungberg överklagade detaljplanen till Mark- och miljödomstolen, som den 12 december, i dom vid Nacka Tingsrätt beslutat att häva planen.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussen

Atrium Ljungberg ansåg att i den föreslagna detaljplanen har en stor byggrätt för kontor och publika ytor för caféer och övrig service placerats framför Atrium Ljungbergs fastighet, det så kallade Glashuset vid Slussen. Därför överklagade Atrium Ljungberg detaljplanen till Mark- och miljödomstolen.

– Slussen är i stort behov av ombyggnad och som fastighetsägare ser vi behovet av att området fräschas upp och moderniseras. Samtidigt har vi ett ansvar mot medborgare, våra hyresgäster och våra aktieägare att lösningen för Slussen blir bra ur alla dessa perspektiv. Så var inte fallet i den föreslagna planen. Därför överklagade vi och välkomnar Mark- och miljödomstolens beslut, kommenterar Ingalill Berglund, vd Atrium Ljungberg.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.