torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Dadgostar lovar ta strid mot marknadshyror

Publicerad: 12 februari 2020, 14:29

Nooshi Dadgostar är Vänsterpartiets tidigare bostadspolitiska talesperson och kan bli partiets nya ledare efter Jonas Sjöstedt. Foto: Wikipedia commons

Nooshi Dadgostar, tidigare bostadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet, är nominerad till ny partiledare efter Jonas Sjöstedt. ”Jag har självklart ett särskilt intresse för bostadsfrågor”, säger hon till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

VänsterpartietJonas SjöstedtRiksdagenRegeringenBotkyrkaBotkyrka kommun

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Vänsterpartiet i Skaraborg, Uppsala län och Östergötland har nominerat nuvarande vice partiordförande Nooshi Dadgostar till ny partiledare. 

Hon utmanas bland annat av Tamara Spiric som nominerats i Fyrbodal, Västra Götaland, och i Jämtland. Spiric som är tidigare kommunalråd i Umeå tvekar dock fortfarande om hon vill kandidera eller inte. 

Mycket pekar på att partiets tidigare bostadspolitiske talesperson, Nooshi Dadgostar, tar över uppdraget efter Jonas Sjöstedt. 

Läs även: Vänsterpartiet vill höja skatten på utdelningar

Nu berättar hon för Fastighetsnytt varför hon valde att kandidera.

– Jag bestämde mig för det efter att ha funderat länge och pratat med min familj. 

Hon har en bakgrund som kommunpolitiker i Botkyrka, har varit med och tagit fram tre statsbudgetar för Vänsterpartiet och säger brinna för att skapa förbättringar i människors vardag. 

– Vänsterpartiet har just nu en unik möjlighet att blir ett av de största partierna i riksdagen. Jag vill gärna vara med i det arbetet.

Vad innebär det för bostadspolitiken om du blir partiledare? 

– Som partiledare behöver du kunna en bredd av frågor. Men jag har självklart ett särskilt intresse för bostadsfrågor, som jag har utrett och arbetat med länge. Januaripartierna kommer att få backa om marknadshyror så länge jag är med.

Hur prioriterade skulle bostadsfrågorna bli med dig som partiledare? 

– Vi ser rätten till en bostad som en del av välfärden. Så det är ett område som Vänsterpartiet kommer fortsätta att jobba med.

Vilka frågor skulle ligga högst på din agenda som partiledare? 

– Att öka jämlikheten och att utjämna livsvillkoren för människor.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev