Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Bostadspolitiska samtalen går trögt

Publicerad: 21 april 2016, 09:40

Finansminister Magdalena Andersson.

Foto: Finansdepartementet.

Regeringens bostadspolitiska samtal uppges gå trögt. Enligt Sveriges Radio Ekot är inget nytt möte inbokat, och inblandande gör bedömningen att man står så långt ifrån varandra ett det är svårt att nå en överenskommelse.


Ämnen i artikeln:

Regeringen

Regeringens bostadspolitiska samtal uppges gå trögt. Enligt Sveriges Radio Ekot är inget nytt möte inbokat, och inblandande gör bedömningen att man står så långt ifrån varandra ett det är svårt att nå en överenskommelse som alla står bakom.

Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Erik Ullenhag säger till Ekot att han ser det som osannolikt att man skulle hamna i ett läge där sju partier kommer överens.

– Skillnaderna i syn på vad Liberalerna vill och Vänsterpartiet vill är för stor, säger Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Erik Ullenhag.

Det var i februari som de bostadspolitiska samtalen mellan regeringen, vänsterpartiet och de fyra allianspartierna inleddes. Målet är nå en blocköverskridande överenskommelse om hur man ska få fart på bostadsbyggandet.

Men när det gäller exempelvis synen på statliga investeringsstöd och marknadshyror står partierna långt ifrån varandra.

– Regeringen har ju bjudit in till de här samtalen nu, och vi tittar på olika frågor för att komma framåt. Mer än så kan jag nog inte säga i dag, utan det får regeringen uttala sig om, säger Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar till Ekot.

Flera alliansföreträdare säger till Ekot att de är mer pessimistiska nu än när samtalen inleddes.

Finansminister Magdalena Andersson tycker dock att samtalen går bra, enligt Ekot.

– Det vore ännu bättre om vi kom överens över blockgränsen, men om vi inte gör det så regeringen att gå vidare i alla fall, säger hon.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Regeringen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.