Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Bostadsbyggandet kan nå en topp i år

Publicerad: 10 november 2017, 13:42

Enligt Boverkets indikatorer är prognosen att bostadsbyggandet ökar med 18 procent i år med totalt 76 000 påbörjade bostäder.


Ämnen i artikeln:

Boverket

Enligt Boverkets indikatorer är prognosen att bostadsbyggandet ökar med 18 procent i år med totalt 76 000 påbörjade bostäder.

Bostadsbyggandet har ökat under 2017 även om det på senare tid kommit signaler om ett osäkrare marknadsläge. Boverket bedömer att byggandet minskar något under 2018, främst på marknader där det redan har producerats mycket bostäder. År 2018 bedöms bostadsbyggandet utvecklas starkast i Storgöteborg, där takten är under riksgenomsnittet och bostadspriserna ökat snabbt.

Boverket bedömer också att den senaste månadens prisnedgång är driven av ett ökat utbud och en ökande osäkerhet rörande den framtida marknadsutvecklingen, inte av hushållens ekonomi och framtidsutsikter, som fortsatt är goda. Ett varningens finger höjs dock för skärpta amorteringskrav som kan minska andelen som har råd att efterfråga en ny bostad.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Boverket

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.