Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ansvarige ministern om skrotade snabbspår: "Går inte att lösa i en kafferast"

Publicerad: 19 oktober 2022, 09:23

Ulf Kristerssons regering, där Andreas Carlson (KD) är ny infrastruktur- och bostadsminister, vill avbryta den förra regeringens satsning på höghastighetsjärnväg.

Foto: Christine Olsson/TT, Pressfoto

Det är oklart hur den nya regeringen, med Andreas Carlson som ansvarig minister, ska ändra inriktning på den påbörjade infrastruktursatsningen på höghastighetsjärnväg. Det säger han till Ekot.


Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är känt sedan tidigare att Ulf Kristerssons nytillträdda regering vill skrota den förra regeringens planer på stambanor för höghastighetståg. I sin regeringsförklaring meddelade Kristersson att man istället vill rusta befintlig järnväg – för att underlätta för arbetspendling och godstrafik.

När infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) på onsdagsmorgonen fick frågor på ämnet i en intervju med Ekot sa han att detaljerna fortfarande kvarstår att utreda.

– Exakt hur det kommer att ta sig uttryck och vad vi kommer göra istället kommer vi att få analysera och återkomma till, säger han i intervjun och fortsätter:

– Infrastrukturplanering kan man inte lösa i en kafferast. Det här kräver noggrant beredningsarbete och utredningsarbete och det kommer vi att påbörja i regeringsställning och återkomma till.

Läs mer: Höghastighetsjärnvägen – ”Som en våt filt över hela Jönköping”

Läs mer: Dokument: Snabbspåret till framtiden – går det på räls?

Läs mer: Starkt bostadsbyggande i flera regioner – Jönköping toppar

Läs mer: Inställd avgång för höghastighetstågen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev