Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Allmännyttan kritiserar höjd tomträttsavgäld

Publicerad: 26 september 2016, 11:57

Stockholms allmännyttiga bolag riktar nu kritik mot stadens förslag att höja tomträttsavgälderna, och menar att det kommer att leda till hyreshöjningar även för de boende.


Ämnen i artikeln:

Stockholm

Stockholms allmännyttiga bolag riktar nu kritik mot stadens förslag att höja tomträttsavgälderna i staden, och menar att det kommer att leda till hyreshöjningar även för de boende.

Det är Svenska Dagbladet som uppmärksammar kritiken, som inkommit i remissvaren. Exempelvis skriver Svenska Bostäder skriver att deras tomthyror skulle öka med 50 procent – och att höjningen skulle innebära hyreshöjningar för deras hyresgäster.

Även Stockholmshem är kritiska, och skriver i sitt svar att förslaget kommer att innebära att det blir svårare att bygga hyresrätter i centrala Stockholm. Bolaget menar att hyrorna riskerar bli så höga att hyresrätterna inte skulle gå att hyra ut.

Tidigare i år röstade en majoritet i kommunstyrelsen ja till förslaget. Det slutgiltiga beslutet kommer att fattas av kommunfullmäktige. De röda menar att pengarna behövs för att just bygga fler hyresrätter, medan de blå har varit emot förslaget från början.

Här och här kan du läsa mer detaljer kring förslaget, som väckt kritik även utanför stadshuset.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.