Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

47 procent drabbas av bostadsbristen

Publicerad: 30 november 2015, 11:45

Åtta av tio svenskar är missnöjda med boendesituationen, visar en ny undersökning. Den visar också att 47 procent påverkas själva av bostadsbristen eller har en närstående som gör det.


Ämnen i artikeln:

SABO

Åtta av tio svenskar är missnöjda med boendesituationen, visar en ny undersökning. Den visar också att 58 procent av svenskarna anser att tillgången på bostäder i länet där man bor fungerar dåligt. 47 procent påverkas själva av bostadsbristen eller har en närstående som gör det. Undersökningen är gjord av SABO.

– Enligt Boverket behöver vi en halv miljon nya bostäder under perioden 2012 till om med 2025. För att klara det måste vi öka takten och bygga mer effektivt och de kommuner som har allmännyttiga bostadsföretag har goda förutsättningar att göra det, säger Kurt Eliasson, vd på SABO.

61 procent av de tillfrågade i undersökningen tror att det kommer att bli svårare att få tag i boende inom fem år. Mest positiva är personer mellan 55 och 74 år. 24 procent av dem tror att det kommer att bli enklare att få tag i en bostad framöver, motsvarande siffra för åldrarna 18-34 är 17 procent.

Redaktionen

Källa: SABO

Ämnen i artikeln:

SABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.