Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

1,2 procents höjning efter strandning

Publicerad: 25 april 2016, 11:59

Hyreshöjningarna för de första av de lägenheter i Göteborg, vilka Fastighetsägarna strandade tidigare i år, har prövats i Hyresnämnden. Hyreshöjningen blev 1,2 procent.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna GFR

Hyreshöjningarna för de första av de lägenheter i Göteborg, vilka Fastighetsägarna strandade tidigare i år, har prövats i Hyresnämnden. Hyreshöjningen blev 1,2 procent, vilket var vad Fastighetsägarna yrkade.

– Hyresgästföreningens sista bud på 0,42 procent var inte rimligt. Detta visar att Hyresgästföreningen inte förhandlat utifrån bruksvärdet utan låtit de kommunägda bolagens hyresjusteringar vara normerande. Det här beslutet blir vägledande för de fortsatta prövningarna, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR.

Höjningarna är alltså högre än det bud som Hyresgästföreningen lämnade i vintras.

– För oss är detta ett bevis på att nivåerna i Göteborg ligger fel. Det här är ett steg i rätt riktning mot en bättre fungerande hyresmarknad, säger Lars Stjernfelt.

För två av lägenheterna som prövats blev höjningen 0,3 procent.

Hyresnämndens beslut innebär att hyreshöjningarna gäller från den 1 juni 2016.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna GFR

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News