Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Ytterligare skattekrav på Fabege

Publicerad: 27 november 2011, 23:00

Ytterligare skattekrav på Fabege
Förvaltningsrätten prövar ytterligare ett ärende rörande skatteflykt för Fabege. Det nya ärendet innebär en upptaxering om 415 miljoner kronor och ett skattekrav om 115 miljoner kronor…


Källa: Pressmeddelande Fabege

Ytterligare skattekrav på Fabege

Förvaltningsrätten prövar ytterligare ett ärende rörande skatteflykt för Fabege. Det nya ärendet innebär en upptaxering om 415 miljoner kronor och ett skattekrav om 115 miljoner kronor.

Den totala upptaxeringen, inklusive det nya ärendet, uppgår till 7 512 miljoner kronor och ett sammanlagt skattekrav om 2 138 miljoner kronor, inklusive skattetillägg.

Fabege bestrider Skatteverkets yrkande och anser i likhet med tidigare att försäljningarna redovisats och deklarerats enligt gällande regelverk. Denna uppfattning delas av externa jurister och skatterådgivare som har analyserat försäljningarna och Skatteverkets argumentation. Ingen reservering har gjorts i Fabeges balansräkning men beloppet betraktas, liksom i tidigare finansiella rapporter, tills vidare som en eventualförpliktelse.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News