fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Lagar & regler

Victoriahem om explosionen: ”Lägenhetsfönster sprack”

Publicerad: 19 juli 2022, 08:28

Henrik Källåker, regionchef Victoriahem. Foto: Victoriahem, Johan Nilsson/TT

Polisen utreder om sprängningen natten till måndagen i Strängnäs kan kopplas till den som skedde i Åkers Styckebruk under fredagen. Nu kommenterar Victoriahem händelsen.

Ämnen i artikeln:

VictoriahemSträngnäs

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Glaset i portarna krossades, ett lägenhetsfönster sprack, och det blev även en del mindre skador på entrépartiet som är gjort i trä, säger Henrik Källåker, regionchef på Victoriahem, till Fastighetsnytt. 

När väntas reparationerna bli klara?
– Vi skulle ändå byta alla portarna till nya, den var beställt innan detta hände. Vi väntar nu på leveransbesked. Vi har lagat den befintliga porten hjälpligt så att den fungerar som den ska.

Läs även: Explosionen i Husby – så gick man vidare i grannskapet

Hur fungerade krisstödet på plats efter incidenten?
– Det har fungerat bra. Vi hade personal på plats direkt på morgonen som hade kontakt med polis och räddningsledare och fanns tillgänglig för frågor från boende. Vi har varit tillgängliga för de boende, dels genom att vara fysiskt på plats, dels genom vårt servicecenter. Vi kommer under dagen även skicka ut skriftlig information till hyresgästerna.

Vad blir nästa steg för er som fastighetsägare, även i förebyggande syfte?
– Det är lite för tidigt att svara på, vi väntar in polisen utredning om vad som har hänt och vad som är bakgrunden till händelsen. 

Hur skulle du beskriva området där explosionen ägde rum?
– Det är överlag ett lugnt och trevligt område, fem minuter från tågstationen i Strängnäs. Husen är byggda i mitten av sextiotalet och det byggs mycket nya bostäder i området, säger Henrik Källåker. 

Läs även: Stångåstaden uppmaning ett år efter evakueringarna: ”Träna på krishantering”

Det var natten till måndagen som polisen larmades till flerfamiljshuset på Finningevägen i Strängnäs efter att flera personer hört en kraftig smäll i fastigheten. När man konstaterat att det skett en detonation i trapphuset spärrades fastigheten av och nationella bombskyddet kallades till platsen. En person är anhållen skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, meddelar polisen på sin hemsida. 

Nu utreder polisen om sprängningen kan kopplas till den som skedde i Åkers Styckebruk under fredagen vid 16-tiden, där en detonation skedde inne i en lägenhet. Ingen person kom till fysisk skada i något av fallen. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev