fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Lagar & regler

Uteservering på Stureplan måste rivas – svartbygge

Publicerad: 13 juli 2023, 09:35

East på Stureplan i Stockholm.

Foto: Getty Images, Holger.Ellgaard/Wikipedia

Krogen East har fram till den sista juli på sig att frivilligt ta bort den olovliga tillbyggnaden. Det rapporterar lokaltidningen Mitti.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholms stadStockholm

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Bolaget sökte 2021 om tillbyggnadslov som fick avslag, men hade redan monterat uteserveringen, rapporterar Mitti. Nu begär Stadsbyggnadskontoret att den olovliga tillbyggnaden på 65,14 kvadratmeter tas bort senast den 31 juli.

– Vi tycker förstås att det är tråkigt. Vi har inte beslutat ännu om vi ska överklaga beslutet eller om vi helt enkelt bara bygger om till en mer öppen lösning, skriver Filip Guven, vd på Brasseriegruppen, till Mitti.

Läs även: Vasakronans klenod vid Stureplan närmar sig sin forna glans

Han förklarar för tidningen att uteserveringen behövde renoveras och att gestaltningen förändrades efter en felleverans från en tillverkare, varpå en bygglovsansökan lämnades.

Läs även: Rivningshotad skola räddas i "nya" Mölndal – tre hyresgäster flyttar in

Men enligt Stadsbyggnadskontoret gjordes det försent och uppfyller heller inte kraven på lämplig placering sett till stadsbilden. Krogen förlorar inte sitt uteserveringstillstånd, men tvingas gå tillbaka till en öppen planlösning för att slippa vite på runt 105 105, rapporterar Mitti.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev