torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Lagar & regler

Uppgifter: Oscar Engelbert jagas av Kronofogden – utmätning förbereds

Publicerad: 21 april 2023, 06:54

Foto: Malin Hoelstad/TT

Enligt Expressen förbereds en utmätning av hans lyxbostad på grund av obetalda skatteskulder till staten, vilken han själv ställer sig helt ovetandes till.

Ämnen i artikeln:

SvepetOscar Engelbert

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Aha, det vet jag ingenting om, säger Oscar Engelbert till Expressen.

Enligt tidningen rör det sig om hans privata skatteskulder och tre poster som är föremål för indrivning på sammanlagt drygt 2,3 miljoner kronor. Varför han inte betalat den aktuella skulden är oklart, men Kronofogden uppges redan ha tagit drygt 65 766 kronor från ett av hans bankkonton och förbereder nu en utmätning där man ska leta efter konst, möbler och andra föremål i hans lyxbostad.

Läs även: Oscar stäms på 10 miljoner kronor av tidigare dotterbolag

Det är inte första gången som Oscar Engelbert hamnar i blåsväder. Även 2020 jagades han av Kronofogden för skulder på 20 miljoner kronor och då togs 6,7 miljoner från hans konto. Den gången lyckades han däremot undvika utmätning genom att betala av skulden i sista sekund. Året därpå betalade inte hans systerbolag Valerum sina skulder heller, vilket han då skyllde på en "bristfällig extern förvaltare". Och senast förra månaden stämdes Oscar Properties av det tidigare dotterbolaget Fastighets AB Strået efter transaktioner som genomförts inom koncernen, men inte blivit betalda.

Fastighetsnytt söker Oscar Engelbert för en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev