Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Toppchefer på Balder häktade misstänkta för grovt insiderbrott

Publicerad: 29 maj 2020, 13:14

Foto: Ekobrottsmyndigheten

De två toppchefer från Balder som anhölls tidigare i veckan misstänkta för grovt insiderbrott har nu häktats. Det säger en talesperson för Ekobrottsmyndigheten, EBM, till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Åklagaren Pontus Hamilton har därmed rätt att hålla kvar de misstänka personerna, finanschef Marcus Hansson och ekonomidirektör Magnus Björndahl, i ett par veckor medan han vidtar ytterligare utredningsåtgärder.

– Normalt så är en person i häktats i två veckor, och åklagaren måste då ha väckt åtal inom två veckor. Men i praktiken är det ju väldigt sällan som man har en utredning klar på så kort tid så åklagaren får då begära vederbörande omhäktad. Så en person kan sitta häktad väldigt länge och då sker det ju omhäktningar varannan vecka, säger Niklas Ahlgren, pressansvarig på EBM till Fastighetsnytt.

Det är inte officiellt vad misstankarna mot de båda personerna består i. Källor uppger dock till Dagens industri att det ska handla om misstänkt olagliga affärer som gjorts i samband med nischbanken Collectors vinstvarning i januari.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.