Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Lagar & regler

Solna stad ser över regelverk

Publicerad: 5 Februari 2012, 22:00

Solna ska bli tuffare mot korruption Stadsledningsförvaltningen i Solna stad har fått i uppdrag att se över och revidera stadens regelverk och rutiner för att förebygga korruption i staden…


Källa: Pressmeddelande Solna stad

Solna ska bli tuffare mot korruption

Stadsledningsförvaltningen i Solna stad har fått i uppdrag att se över och revidera stadens regelverk och rutiner för att förebygga korruption i staden.

– Frågan har aktualiserats efter ett antal händelser i kommuner, och däribland Solna, under de senaste åren. Oavsett rättslig utgång i dessa fall är det viktigt att tydliggöra vad som gäller och arbeta förebyggande för att liknande situationer inte ska uppstå i framtiden. Det är lätt att skada förtroendet för en verksamhet, men mödosamt att bygga upp det igen, säger Pehr Granfalk, som tillträdde som kommunstyrelseordförande i Solna vid årsskiftet.

I stadsledningsförvaltningens uppdrag ingår att se över och vid behov revidera de policys, strategier, riktlinjer och andra styrdokument, som staden har inom de aktuella områdena (representation, muta, bisyssla med mera). I uppdraget ingår också att utveckla arbetssätt och rutiner samt att genomföra utbildnings- och informationsinsatser inom dessa områden för att trygga efterlevnaden av reglerna i staden.

Återrapportering av uppdraget ska ske till kommunstyrelsen före sommaren 2012.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.