Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Sernekes IP-adress kopplas till fler anonyma konton

Publicerad: 9 februari 2021, 09:03

Ytterligare ett par konton på Placeras forum har använt sig av samma IP-adress som Ola Serneke

Ytterligare anonyma konton på Placeras aktieforum har lämnat samma IP-signatur som Ola Sernekes konto. Det rapporterar GP.


Ämnen i artikeln:

Ola SernekeSernekeAktiespararna

Enligt GP har åtminstone två andra användare vid ett flertal gånger skrivit inlägg med samma IP-signatur om Ola Serneke. Bägge argumenterar för att bolaget går en ljus framtid till mötes.

En användare skriver bland annat att Serneke Groups aktievärde kommer att flerfaldigas och gå upp till närmare 200 kronor under 2021.

”Jag tror inte folk förstår hur undervärderat detta bolag är”, skriver användaren.

Läs mer: Så säger lagen om Sernekes inlägg 

Intresseorganisationen Aktiespararna har tidigare krävt Ola Sernekes avgång. Nu säger deras chefsjurist Sverre Linton att den utredning som styrelsen tillsatt måste undersöka även de andra kontona.

– Det är anmärkningsvärt. Det gör att man ställer sig frågan om detta kanske inte varit en isolerad händelse, och om det visar sig vara systematiskt vore det ju väldigt allvarligt, säger han till GP.

Enligt Sernekes ordförande Jan Johansson är det omkring 500 personer som använder en och samma IP-adress inom Serneke Group.

Läs även: Här är etikexperten som ska granska Sernekes inlägg 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.