Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Lagar & regler

SBAB lockar med låg ränta

Publicerad: 17 November 2014, 14:38

Statligt ägda SBAB har temporärt sänkt räntan på sina femåriga bolån. Det handlar om en ganska kraftig räntesänkning då banken sänker räntan med 0,65 procentenheter till 2,1 procent. I relativa termer handlar det alltså om en räntesänkning med 23,6 procent.


Ämnen i artikeln:

SBAB

I ett pressmeddelande konstaterar SBAB att räntorna på längre bolån redan är på historiskt låga nivåer och att i och med den aktuella sänkningen blir räntan på femåriga lån rekordlåg.

För jämförelse kan nämnas att räntan på bankens lån med tremånaders bindningstid är 2,15 procent och femårsräntan ligger därmed lägre, vilket inte hör till vanligheterna då man i regel förknippar lång med längre löptid med en högre risk och därmed torde räntan på de längre lånen rimligtvis vara högre. SBAB har aviserat att den rekordlåga endast erbjuds till och med 19 december vilket i kombination med den ovanligt låga räntan indikerar att det rör sig om ett lockerbjudande för att få fler kunder till banken och att få befintliga att binda räntan.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.