torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Lagar & regler

Oscar Engelbert om Norra tornen-uppgörelsen: ”Rimlig”

Publicerad: 2 juni 2022, 11:56

”Skönt att lägga detta bakom sig”, säger Oscar Engelbert till Fastighetsnytt. Foto: Malin Hoelstad/TT

Oscar Properties får betala 33,5 miljoner kronor i ersättning till Brf Innovationen i Hagastaden efter problemen i fastigheten. ”En uppgörelse, givet omständigheterna, vi anser vara rimlig”, säger Oscar Engelbert till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

HagastadenOscar PropertiesOscar Engelbert

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Expressen skriver att Oscar Porperties och Bostadsrättsföreningen Innovationen, tillsammans med Trygg Hansa, har kommit överens om en förlikning där Oscar ska betala 33,5 miljoner i ersättning till bostadsrättföreningen efter deras utlägg för reparationer. 

Läs mer: Ny smäll för Oscar – ska betala 33 miljoner till de boende i lyxskrapan 

Nu kommenterar Oscar Engelbert uppgörelsen för Fastighetsnytt: 

– Det stämmer att vi har kommit överens med föreningen om en uppgörelse som innebär att vi över tre år ersätter föreningen med 33,5 vilket är en uppgörelse, givet omständigheterna, vi anser vara rimlig, säger han och tillägger. 

– Sen har vi i sin tur krav på underentreprenörer som kommer ge oss intäkter.

Han nämner även att bolaget nu är fullt fokuserade på sin nya affär ”med stabila kassaflöden från vår förvaltningsportfölj”. 

Läs mer: Oscar säljer fastighet med lyxbilar i Järfälla 

– Så det är skönt att lägga detta bakom sig. Vi har nu över 500 miljoner kronor i årliga hyresintäkter med driftnetto på 361 miljoner kronor. Med de affärer vi tillträder under kvartal tre så har vi årliga hyresintäkter på 601 miljoner kronor och årligt driftnetto på 464 miljoner med en uppdaterad årlig intjäning på 158 miljoner, säger Oscar Engelbert. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev