Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Oscar Engelbert: ”Jag har inga mer kommentarer”

Publicerad: 12 maj 2021, 15:37

Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert.

Foto: Malin Hoelstad/TT

Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert uppger för TT att han själv inte är misstänkt för insiderbrott. ”Jag hänvisar till gårdagens pressmeddelande och har i övrigt inga mer kommentarer”, säger han till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar Properties

På tisdagen avslöjade Dagens Industri att Oscar Properties misstänks för insiderbrott. Sent på kvällen bekräftade bolaget medieuppgifterna i ett pressmeddelande, där man meddelade att ingen person på bolaget delgivits misstanke om brott. 

Något som Oscar Engelbert bekräftar i dag. 

– Det enda jag kan säga är att jag inte är misstänkt för någonting, säger han till TT. 

Läs även: Ingen har delgivits misstanke om brott

Han nämner inte hur många personer eller vilka transaktioner det hela rör sig om, och är lika fåordig för Fastighetsnytt. 

– Jag hänvisar till gårdagens pressmeddelande och har i övrigt inga mer kommentarer, säger han.

Hur bolaget planerar att lugna oroliga aktieägare vill han inte svara på. Oscar Engelbert avstår även från att besvara Aktiespararnas kritik om att bolaget borde ha gått ut med information om razzian redan förra veckan. 

Så här säger Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton till TT: 

– Razzian genomfördes förra veckan och då tycker jag att man borde varit snabbare att kommunicera och helst förra veckan. Detta är definitivt sent och det ska inte krävas grävande journalistik för att få fram väsentlig information, det ser man ju också vilken påverkan det hela fick i form av kursraset i går, säger han till TT.

Läs även: Polisrazzia mot Oscar Properties – misstänkt insiderbrott

Linton uppger också för TT att det inte är första gången som Oscar Properties hamnar i blåsväder, då bolaget tidigare anmälts för bland annat bokföringsbrott, och påpekar att det här riskerar att skada bolagets renommé ytterligare.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.