Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Nya inkomstkrav i Stockholm

Publicerad: 9 januari 2015, 14:46

Från årsskiftet gäller nya sänkta inkomstkrav för förmedling i Stockholms kommunala bolag.


Ämnen i artikeln:

Bostadsförmedlingen i Stockholm

Förändringen börjar gälla från den första januari och ersätter helt bolagens krav på att hyresgästen ska ha en bruttoinkomst som uppgår till tre gånger årshyran, uppgerBostadsförmedlingen i Stockholm. Det nya kravet innebär att en hyresgäst ska ha 4 675 kronor kvar när hyran är betald. Den som söker ungdomslägenhet kan godkännas utan att uppfylla inkomstkraven med då med kompletterande borgen.

– Det är fastighetsägarna som sätter upp kriterier och inkomstkrav som vi rättar oss efter i vår förmedling av lediga hyresrätter i Stockholmsregionen. Beslutet kommer göra stor skillnad för flera bostadssökande, säger Mona Lindén, förmedlingschef på Bostadsförmedlingen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

De kommunala bolagen som sänker inkomstkraven för att godkänna en hyresgäst är Stockholmshem, Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stadsholmen och Micasa Fastigheter.

Som inkomst hos Stockholms kommunala bolag räknas inkomst av eget arbete, inkomst av kapital, studiebidrag, ekonomiskt bistånd, bostadsbidrag, barnbidrag, underhållsbidrag, A-kassa eller motsvarande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Bostadsförmedlingen i Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.