Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Nu överklagas domarna i Collector-målet mot Baldertopparna

Publicerad: 1 juli 2022, 09:40

De två höga före detta Balderchefer som dömdes till fängelse i Collectorhärvan har valt att överklaga sina domar, skriver Dagens Juridik.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterCollectorSvepet

Den 1 juni kom domen i det så kallade Collector-målet. Balders dåvarande finanschef Marcus Hansson och tidigare ekonomichefen Magnus Björndahl dömdes då till 1 år och 3 månaders fängelse respektive 1 år och sex månader för insiderbrott.

Nu överklagar de bägge männen domarna mot dem, detta enligt en artikel i Dagens Juridik.

Läs mer: Överklagan och avgång efter fängelsedomar mot Baldertoppar i Collectormålet

Dagens Juridik refererar till Hanssons försvarare Fredrik Ungerfält som i sin överklagan anför att det inte är styrkt att Balder-chefen har haft tillgång till insiderinformation vid något av tillfällena som nämns i domen.

Angående Björndahls överklagan skriver försvararen Jonas Nilsson att tingsrätten har gjort felaktiga bedömningar i flera rättsliga frågor i målet, bland annat när det gäller frågan om det förelegat insiderinformation alls den 10 och 14 januari 2020 utifrån den osäkerhet som förelegat om dispositioner avseende Collector vid denna tidpunkt.

 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.