Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Lagar & regler

Kungsleden förlorar nya skattemål

Publicerad: 10 Juni 2014, 11:18

Kungsleden har förlorat ytterligare skattemål i förvaltningsrätten. Det rör sig om två av Kungsledens svenska bolag som enligt förvaltningsrätten var part i en transaktion år 2006 som civilrättsligt genomfördes av Kungsledens dotterbolag i Holland.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Det föranleder enligt domstolens bedömning att kapitalvinsten som uppstod med anledning av transaktionen är skattepliktig i Sverige.

Enligt ett pressmeddelande kommer Kungsleden att analysera domarna och återkomma med besked om sin syn på domen och dess följder. Vidare skriver man att en slutlig negativ utgång av processerna beräknas inte överstiga det belopp som man tidigare offentliggjort som worst case scenario, 1,4 miljarder kronor.

Kungsledens aktie dök med 2,3 procent när nyheten släpptes men steg sedan snabbt igen och ligger i skrivande stund 0,45 procent högre än vid börsens stängning på måndagen.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.