Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Krav till domstol om Cementa-stopp redan nästa vecka

Publicerad: 25 november 2021, 08:50

Nästa vecka kommer den lokala Urbergsgruppen att kräva omedelbart brytningstopp i Slite. Då Högsta förvaltningsdomstolen får in en överklagan av besluten enligt den tillfälliga Cementalagen och samtidigt ett krav om inhibition.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

De stora etablerade miljöorganisationerna vill inte stoppa kalkbrytningen i Slite när de överklagar regeringens Cementalag. Men en lokal miljögrupp kommer att kräva ett omedelbart brytningsstopp när de skickar in sitt överklagande på måndag.


Ämnen i artikeln:

Cementa

Redan nästa vecka kommer Högsta förvaltningsdomstolen få in en begäran om inhibition av den så kallad lex Cementa som gör det möjligt att fortsätta kalkbrytningen i Slite på Gotland till

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Cementa

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.