Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Heba begär dotterbolag till Oscar Properties i konkurs – Engelbert svarar

Publicerad: 30 juni 2020, 12:49

Oscar Properties helägda dotterbolag Oscar Properties Förvaltning har begärts i konkurs av Heba Fastigheter då hyran inte betalats de tre senaste kvartalen.


Ämnen i artikeln:

Heba FastigheterOscar Engelbert

Det framgår av handlingar som inkommit till konkursenheten vid Stockholms Tingsrätt och bekräftas även av Heba. 

”Vi har lämnat in en konkursansökan för Oscar Properties Förvaltning AB, säger Ulrika Thorildsson, Fastighetschef på Heba.

”Heba Fastighets AB yrkar att tingsrätten ska försätta Oscar Properties Förvaltning AB i konkurs”, heter det i ansökan, som inkom till konkursenheten vid Stockholms Tingsrätt den 25 juni.

Som grund till yrkandet anges att Oscar Properties Förvaltning ”är på obestånd”.

Läs mer: Oscar Properties dotterbolag ställer in betalning 

Enligt handlingarna så har Oscar Properties Förvaltning underlåtit att betala hyran för fjärde kvartalet 2019, samt de två första kvartalen i år. Hyran ligger på 94 143 kronor per kvartalet men trots inkassokrav och betalningsförelägganden så ska Heba inte ha fått in några pengar.

Den sammanlagda skulden har nu växt till 293 328 kronor.

Fastighetsnytt har även talat med Oscar Properties vd Oscar Engelbert, som uppger att det inte finns några utestående skulder till Heba. 

– Oscar Properties Förvaltning har betalat allt de ska till Heba, säger han till Fastighetsnytt.

Engelbert, som även deltog i Oscar Properties årsstämma på tisdagseftermiddagen, säger att han frågat en person på bolaget om vad som gäller. 

– Den personen svarade att vi inte har något obetalt till Heba. Jag har ingen aning om det kan ha skett i förra veckan eller veckan dessförinnan, och att de inte har hunnit se det, men nu är det betalt, säger Engelbert.

Det kan alltså vara så att ni tidigare haft obetalda fakturor som betalats nyligen?

– Vi har säkert haft något som varit obetalt. Vi har ju haft en jobbig likviditet vilket har gjort att man har skjutit på vissa betalningar, men jag kan inte svara på vad som har dragits och inte. Jag sitter i möte och ska in i bolagsstämma, säger Engelbert.

Hebas Ulrika Thorildsson känner inte till att några pengar ska ha betalats in på sistone.

– Det får stå för honom. Jag kan bara tala om det vi kan se, säger hon.

Ansökan kom in till Stockholms tingsrätt per mejl den 25 juni. Enligt en handläggare kommer den vara vilande tills det inkommit underskrivna originalhandlingar. Enligt handläggaren är det ett normalt förfarande att konkursansökningar först mejlas och sedan kompletteras.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.