Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Häktning av Balder-cheferna förlängs

Publicerad: 12 juni 2020, 13:34

De två Balder-chefer som är misstänkta för insiderbrott har omhäktats. Samtidigt växer utredningen med nya brottsmisstankar och fler misstänkta, rapporterar Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Balder meddelade i slutet av maj att ekonomidirektören Magnus Björndahl och finanschefen Marcus Hansson häktats misstänkta för insiderbrott. De har suttit häktade sedan dess.

Läs även: Balder-toppar begärs häktade misstänkta för insiderbrott

Åklagaren Pontus Hamilton på Ekobrottsmyndigheten begärde på torsdagen att få häktningen förlängd. På fredagsförmiddagen medgav de två misstänkta själva en förlängning, vilket betyder att någon häktningsförhandling inte kommer behöva hållas. 

– Vi har jobbat väldigt intensivt men har inte riktigt hunnit titta på allt som vi skulle behöva. Det har varit väldigt många förhör och vi behöver lite mer tid och de misstänkta skulle fortfarande kunna försvåra utredningen som jag bedömer det, säger Pontus Hamilton till DN

Inledningsvis var sju personer misstänkta i härvan men den siffran har nu ökat till elva. Samtliga är kopplade till ett misstänkt insiderbrott som ska ha begåtts i januari. När det gäller en av de två häktade Balder-cheferna så har det tillkommit ett brott som ska ha begåtts i april.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.