Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag02.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Lagar & regler

Gemensamma byggregler

Publicerad: 12 September 2013, 05:26

Gemensamma tekniska byggregler i hela landet ska underlätta ­byggandet av fler och billigare bostäder, skriver Civil- och bostadsminister Stefan Attefall på DN-debatt, och från regeringen förslår man att kommunerna inte ska kunna ställa krav som går längre än de nationella normerna.


Ämnen i artikeln:

Stefan Attefall

Att kommuner har olika tekniska krav skapar problem menar man från regeringen, som exempel pekar man på att det blir svårt att utveckla ett hus som kan uppföras på många olika platser samt att allt för hårda krav ger för höga kostnader för nya bostäder.

”Regeringen föreslår därför att det framöver inte längre ska vara möjligt för kommunerna att ställa egna tekniska egenskapskrav, det vill säga krav som går längre än de nationella normerna när det ska byggas villor, bostadsrätter och hyresrätter i kommunen. Förslaget kommer inom kort att gå ut på remiss och målet är att det ska träda i kraft under 2015.”, skriver Attefall.

Läs hela Attefalls debattinlägg i DN här.

Redaktionen

Källa: DN

Ämnen i artikeln:

Stefan Attefall

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.