Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Flera bränder i Gränby – polisen misstänker brott

Publicerad: 26 juli 2022, 12:55

Gränby, Uppsala.

Foto: Mattias de Frumerie, TT

Det brann på flera olika platser i stadsdelen Gränby, Uppsala, under tisdagen. Polisen misstänker att det rör sig om anlagda bränder i soprum och en lägenhet, och har bland annat upprättat en anmälan om grov mordbrand.


Ämnen i artikeln:

GränbyUppsala

”Det ska röra sig om bränder i soprum och en lägenhet och polisen misstänker att det rör sig om anlagda bränder”, skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen har upprättat en anmälan gällande grov mordbrand, när det gäller branden i lägenheten, och fyra fall av skadegörelse genom brand.

Läs även: Gränby kämpar för att slippa stämpeln utsatt område: ”Vi måste orka kriga”

Enligt räddningstjänsten ska samtliga bränder nu vara släckta. Även i lägenheten på Levertinsgatan. Det pågick även bränder på Bruno Liljeforsgatan och Atterbomsgatan.

Läs även: ”Segregation och ojämlikhet driver kriminalitet och skadar svensk ekonomi”

Polisen arbetar just nu med informationsinhämtning för att skapa en klarare lägesbild över situationen. Samtliga brandplatser har spärrats av i väntan på tekniker.  Det finns inga uppgifter om några skadade och ingen person har ännu frihetsberövats i ärendet.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

GränbyUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.