Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Fabege förlorar i Kammarrätten

Publicerad: 30 september 2013, 14:04

Kammarrätten har på måndagen meddelat sitt beslut i några av de skatteärenden rörande Fabege som rätten ska ta ställning till. Enligt ett pressmeddelande från Fabege innebär Kammarrättens domar att skatteflyktslagen är tillämpbar och att de omtvistade transaktionerna ska belastas med skatt.

Ämnen i artikeln:

Christian HermelinFabege Fastigheter

Fabege bestrider besluten och har för avsikt att söka prövningstillstånd hos Högsta förvaltningsdomstolen.

Sammanlagt omfattar de nu avkunnade domarna cirka 20 procent av det sammanlagda skattekravet, som uppgår till 2,5 miljarder kronor. Som Fastighetsnytt rapporterade under 2012 gjorde Fabege en reservation av 1,9 miljarder i samband med sitt bokslut för andra kvartalet 2012. I samtal med Fastighetsnytt säger vd Christian Hermelin att det är för tidigt att säga om bolaget kommer att reservera ett högre belopp.

Skattemålens bakgrund är att Skatteverket beslöt att upptaxera den nuvarande Fabege-koncernen med 7,8 miljarder kronor för fastighetsförsäljningar via kommanditbolag; affärer som gjordes av Tornet, gamla Fabege och Wihlborgs under perioden 2003-2005.

I pressmeddelandet skriver Fabege att man haft viss framgång i sina yrkanden på hur den skattepliktiga vinsten ska beräknas.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev