Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Erik Selin ville skydda sin familj – åtalas för folkbokföringsbrott

Publicerad: 30 september 2020, 13:34

Efter att ha skrivit sig på kontorets adress åtalas Erik Selin för folkbokföringsbrott. Erik Selin uppger att han gjort det enbart för att skydda sin familj, rapporterar Di.


Ämnen i artikeln:

Erik SelinBalder FastigheterGöteborg

Det var i måndags som stämningsansökan mot Erik Selin, vd och storägare i fastighetsbolaget Balder, lämnades in till Göteborgs tingsrätt. Enligt kammaråklagare Alexander Malmgren har Erik Selin begått brott mot folkbokföringslagen då han i april i år skrev sig på adressen till Balders huvudkontor, Parkgatan 49 i centrala Göteborg, skriver Di. Även Balders vice vd omfattas av åtalet. 

Läs även: Erik Selin storsatsar i Kina: ”Spännande”

Erik Selin säger till Di att han inte vetat om att det är brottsligt att vara felaktigt folkbokförd och att han och hans vice vd enbart följt det råd som två olika säkerhetsfirmor gett dem med anledning av den hotbild som finns mot dem. 

– Det har bara varit för att skydda mig och barnen - jag har inte vunnit något på det här, det har tvärtom bara varit krångligt, säger Erik Selin till Di.

Läs även: Bromance bakom K-Fastigheters framgång

Tidningen skriver att hotbilden bekräftas genom att duon fått skyddade personuppgifter i folkbokföringsregistret. 

Fastighetsnytt söker Erik Selin. 

 

 

 

 

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.