Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

EBM lägger ned förundersökning kopplad till Oscar Properties

Publicerad: 24 maj 2021, 08:37

Foto: Ekobrottsmyndigheten

Ekobrottsmyndigheten lägger ner förundersökningen om misstänkt insiderbrott i Oscar Properties, som föranledde en husrannsakan tidigare i maj, säger utredaren Thomas Langroth till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Ekobrottsmyndigheten gjorde en razzia mot Oscar Properties för ett par veckor sedan med misstankar om insiderbrott, där man hämtade information. Efter noggrann analys av materialet beslutar man sig nu dock för att släppa misstankarna mot bolaget och lägga ned förundersökningen. 

Läs även: Polisrazzia mot Oscar Properties – misstänkt insiderbrott

”EBMs motivering är att det numera saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats. Ingen med koppling till Oscar Properties har blivit delgiven misstanke om brott. Oscar Properties har till fullo samarbetat med EBM i detta ärende”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Även Ekobrottsmyndigheten bekräftar uppgifterna. 

– Allt nedlagt relaterar till den husrannsakan som genomfördes, säger Thomas Langroth, utredare på EBM, till Fastighetsnytt. 

Läs även: Oscar Engelbert: ”Jag har inga mer kommentarer” 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.