Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Lagar & regler

DTZ vinner värderingsmål

Publicerad: 11 December 2013, 13:55

Stockholms tingsrätt ogillar fastighetsinvesteringsfonden NA2:s krav på ersättning mot DTZ.


Ämnen i artikeln:

DTZ

NA2 tilldöms således inget skadestånd utan döms istället att betala samtliga DTZ:s rättegångskostnader. Tingsrätten bygger sitt resonemang på att värderingar ska bedömas ur ett helhetsperspektiv och motiverar bland annat sin dom med att NA2 inte lidit någon skada.

– Vår roll vid marknadsvärdering är att tolka marknaden vid ett visst marknadsläge och bedöma det sannolika priset vid en försäljning vid en viss tidpunkt. Det är alltså ingen exakt vetenskap utan en bedömning av många parametrar som tillsammans ger en helhet och detta ställer sig domstolen bakom. Det är ett ställningstagande vi välkomnar, säger DTZ:s vd Agneta Jacobsson, i ett pressmeddelande.

Bakgrund stämning
Nordic Aktiv Property Fund 2 L.P. ovan kallat ”NA2” stämde i augusti 2012 DTZ avseende en värdering utförd 2007 av fastigheten Sandaletten 1 i Älvsjö. Fastigheten ingick i en portfölj som DTZ hade i uppdrag att värdera för belåning i samband med ett förvärv. Portföljen innehöll totalt 26 fastigheter spridda i Sverige, där Ericsson i många fall var hyresgäst. NA2 har haft synpunkter på detaljer i värderingen av fastigheten, som de hävdar resulterat i att denna åsatts ett för högt värde.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande DTZ

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.