Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Domstol stoppar Oscar Properties lyxprojekt

Publicerad: 18 september 2020, 11:58

Oscar Properties byggprojekt Biografen Penthouses vid Norra Djurgården i Stockholm stoppas av domstol.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Mark- och miljööverdomstolen har underkänt bygglovet för Biografen Penthouses – ett projekt som går ut på att bygga ett 40-tal lyxvåningar ovanpå ett antal befintliga bostadsrätter. Beslutet går inte att överklaga, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Har man inget bygglov kan man normalt inte bygga, säger juristen Johan Stanler, som drivit målet mot Oscar Properties, till tidningen.

Anledningen till att Mark- och miljööverdomstolen väljer att riva upp stadens bygglov är att detaljplanen inte infriats. En närliggande parkmark skulle ha överförts från föreningen till kommunen men så ska aldrig ha skett. 

”Fastigheten är att betrakta som planstridig”, skriver Mark- och miljööverdomstolen, som därmed river upp två tidigare domar i lägre instanser.

Läs även: Oscar Properties förlorar fakturamål i rätten

Det stoppade bygglovet går inte att överklaga. Däremot kan Oscar Properties på nytt söka bygglov av Stockholms stad, skriver SvD. Det skulle dock kunna ta flera år att få igenom och förutsätter att staden löser in föreningens parkmark och blir huvudman för den.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.