Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Delbetänkande för modernare byggregler

Publicerad: 26 juni 2018, 09:52

Peter Eriksson.

Foto: Miljöpartiet.

Bostadsminister Peter Eriksson har tagit emot det andra delbetänkandet från kommittén för modernare byggregler, i syfte att främja mer resurseffektivt byggande.


Ämnen i artikeln:

Peter Eriksson

Det var i februari 2017 som regeringen tillsatte utredningen, där ett första betänkande lämnades i slutet av förra året.

I det andra har utredningen tittat på behovet av styrmedel för att minska miljöpåverkan samt minskad spridning av särskilt farliga ämnen under byggprocessen.

I sitt delbetänkande föreslår kommittén att:

- en innehållsförklaring ska följa med byggprodukter i syfte att skapa långsiktiga förutsättningar för resurseffektiv produktanvändning.
- ge Vinnova i uppdrag att under tio år skapa grupper med aktörer som har avgörande inflytande på val av byggmaterial. Vinnova ska också lämna bidrag till utvecklings- och forskningsstudier i syfte att åstadkomma nära-nollavfallbyggnader genom återanvändning och återvinning av byggmaterial och produkter. Vinnova ska även bedriva informationsspridning om erfarenheter från beställargrupperna arbete, utvecklings- och forskningsstudier till relevanta mottagare.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Peter Eriksson

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.