Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

D. Carnegie & Co förhandlar om stor sammanslagning

Publicerad: 16 april 2014, 06:04

D. Carnegie & Co AB har inlett förhandlingar med Hyresbostäder i Sverige II AB (”HBS II”) avseende en sammanslagning av bolagens respektive fastighetsbestånd. Under förutsättning att parterna kommer överens, kommer D. Carnegie & Co efter affärens genomförande att inneha en bostadsportfölj på över 9 000 miljoner kronor och cirka 12 000 lägenheter koncentrerat i och runt Stockholm och Mälardalen.


Ämnen i artikeln:

HemblaUlf Nilsson

D. Carnegie & Co AB  har inlett förhandlingar med Hyresbostäder i Sverige II AB (”HBS II”) avseende en sammanslagning av bolagens respektive fastighetsbestånd. Under förutsättning att parterna kommer överens, kommer D. Carnegie & Co efter affärens genomförande att inneha en bostadsportfölj på över 9 000 miljoner kronor och cirka 12 000 lägenheter koncentrerat i och runt Stockholm och Mälardalen.

Förhandlingarna mellan parterna förs med ambitionen att ingå bindande avtal under maj 2014.

Blir affären verklighet kommer D. Carnegie & Co:s fastighetsvärde att tredubblas till över 9 miljarder kronor och bolaget blir då börsens största renodlade bostadsbolag. Blir affären verklighet kommer HBS II nuvarande ägare, norska och svenska investerare, att bli ”betydande ägare i det samlade fastighetsbeståndet” som det heter i ett börsmeddelande.

D. Carnegie & Co:s aktie har stigit med 5,3 procent i den inledande handeln på börsen. Bolaget är noterat på First North-listan sedan 9 april.

-Eftersom vi har som målsättning att öka kraftigt i vår kärnmarknad är detta en fantastisk möjlighet att mer än uppfylla våra tillväxtmål. Vi kommer efter genomförd transaktion se över beståndet med avsikt att renodla den geografiska belägenheten för våra fastigheter, kommenterar Ulf Nilsson, vd D. Carnegie & Co, i ett pressmeddelande.

D. Carnegie & Co har fastighetsförvaltning genom Stendörren och HBS II har en förvaltare genom Obligo och en egen förvaltningsorganisation, Graflunds AB. Efter transaktionen är avsikten att förvaltningen av samtliga fastigheter samordnas.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande D. Carnegie & Co

Ämnen i artikeln:

HemblaUlf Nilsson

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.