Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Cementa efter förhandlingarna: ”Då behöver frågan ställas till politiken”

Publicerad: 28 oktober 2022, 13:45

Karin Comstedt Webb, vice vd för Heidelberg Material Sverige, där Cementa är en del, är nöjd med förhandlingarna i mark- och miljödomstolen.

I går torsdag avslutades förhandlingarna om Cementas tillståndsansökan i Mark- och miljödomstolen. ”Vi har haft goda förutsättningar att presentera vårt omfattande underlag”, säger Karin Comstedt Webb, vice vd för Heidelberg Material Sverige, där Cementa är en del. Men motparterna, med Naturvårdsverket i spetsen, tycker fortfarande att underlaget är bristfälligt och yrkar på att ansökan ska avvisas. Dom meddelas den 13 december.

Ämnen i artikeln:

Cementa

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


För drygt ett år sedan blev Mark- och miljööverdomstolens avvisande av Cementas tillståndsansökan för att bryta ny kalk en kalldusch för byggbranschen. Förhandlingarna i Mark- och miljödomstolen som avslutades i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev